Kek Coklat Basah
Bahan-Bahan:
1 ¾ cawan tepung, 1 ¾ cawan gula kastor, 1 camca teh baking powder, 1 camca teh soda bikarbonat, 1 camca teh nescafe, ¾ cawan serbuk koko, 2 biji telur 1 cawan susu cair 1 cawan minyak masak 1 cawan air mendidih
Cara:
1. ayakkan campuran tepung, gula, serbuk koko, baking powder, soda bikarbonat, dan nescafe. 2. campurkan telur, minyak masak, dan susu cair ke dalam adunan tepung dan kacau rata. 3. akhir sekali, campurkan air panas mendidih, dan kacau rata. 4. masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 45 minit tanpa buka.
Cadangan Hidangan:
boleh dihias dengan coklat masakan yang telah dicairkan.
BULAN KEMERDEKAAN KE 52
-
Pelancaran peringkat sekolah dah dibuat pada 1 Ogos 2009 yang lepas semasa
Sukan Tahunan kali ke 36. Tema sambutan Kemerdekaan tahun ini ialah Rak...
15 years ago
0 comments:
Post a Comment